top of page

werkwijze

In een eerste gesprek creëren we een globaal beeld van jouw noden en behoeften. Op die manier brengen we de problemen in kaart en gaan we na welke doelen je wil bereiken. Na een eerste gesprek bepalen we of ik de juiste persoon ben om jou in je groeiproces te begeleiden.

 

We maken samen een plan op, die als leidraad zal dienen voor jouw proces. In dat plan staan doelstellingen die je opnieuw laten bewegen in de richting die jij wenst. Aan de hand van je doelstellingen gaan we ook bepalen of de focus zal liggen op gesprekstherapie, coaching of wandeltherapie. We spreken een aantal sessies af.

 

Na de laatste sessie bespreken we of de behandeling beëindigd mag worden, of een verderzetting net gunstig zou zijn. Voor sommige uitdagingen volstaat één sessie, voor andere uitdagingen zijn er 5, 10 of meer nodig. Er is zoveel tijd als er nodig is. 


Het eerste gesprek vindt altijd plaats in mijn praktijkruimte. Vervolggesprekken kunnen plaatsvinden op specifieke natuurplekjes in Brussel, in onderlinge afspraak. De natuur is een sterk therapeutisch kader, dat je extra (en volledig gratis) ondersteunt in je groeiproces. In de zomerperiode en bij mooi weer leg ik je deze optie voor.

person-standing-on-rock-formation-982881
Therapie

soorten therapie & begeleiding

aerial-photography-of-seashore-1680140.j

therapie

Bij therapie ligt de focus op de behandeling van problemen die zich afspelen in je leven. Met behulp van therapie, word je je meer bewust van je denkpatronen, je gevoelswereld en wat je drijft in je acties.

 

Bewustzijn is de eerste en de belangrijkste stap richting verandering en groei. In therapie wordt de nodige tijd genomen om stil te staan bij jouw ervaringen en je innerlijke belevingswereld, om te komen tot veranderingsprocessen die van binnenuit komen.  

aerial-photography-of-seashore-1680140.j

coaching 

Bij coaching ligt de focus op je toekomst. We kijken waar je naartoe wilt, wat je wil bereiken en welke obstakels je misschien nog moet zien te overwinnen.

 

We brengen je talenten in kaart, je sterke kanten en je valkuilen. Je daadkracht wordt maximaal aangesproken zodat jij kan toewerken naar de gewenste verandering.

aerial-photography-of-seashore-1680140.j

wandel

  therapie

Wandeltherapie is een zeer zachte manier om contact te maken met je lichaam en wat je nodig hebt om opnieuw welzijn te ervaren. Deze vorm van therapie doen we in de natuur, in en rond Brussel.

 

Bomen en een uitzicht bieden je op een organische manier perspectieven. De fysieke beweging en het natuurlijke kader doen je cortisolgehalte dalen, je lichaam kan alle stress dus onmiddellijk beginnen loslaten.

praktisch

duur

Een eerste gesprek duurt een uur en een kwartier, daaropvolgende sessies duren een uur

Kostprijs therapie & coaching 

  • Kostprijs per sessie – 67 euro

locatie

Een eerste gesprek vindt plaats in mijn praktijk, Avenue du Roi Chevalier 41, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

  • De parkeerplaats voor de garage wordt voor je voorbehouden.

  • Bus 28 stopt op 150 meter van de praktijk.

  • De metrohalte Gribaumont is op 150 meter. 

 

De locatie van een tweede sessie wordt onderling afgesproken na afloop van het eerste gesprek (sessie in praktijk vervolgen,  sessie in de natuur of wandeltherapie)

bottom of page